Skal kalkmalingen forsegles/etterbehandles? Med hva?

Postet av Lise lise@snekkerudbua.no den

 

Nordic Chic Furniture Paint gir alene en matt og litt ru overflate som suger til seg fuktighet hvis den får anledning. Dermed kan fete fingre og smuss lage stygge merker på overflaten og ikke la seg vaske bort. Derfor anbefaler vi å forsegle overflaten med enten voks eller Topcoat. Dette for å gjøre det enklere å holde overflaten ren, beskytte mot fukt og slitasje. Det er ofte smak og behag hva folk velger til overflaten, men her er noen tips: 

Nordic Chic Clear Wax er fargeløs og noe mattere enn Topcoat, men kan "buffes" eller poleres opp med ei lofri klut til å bli noe blankere. Denne har konsistens som smør og kan påføres f.eks med en stiv pensel eller en lofri klut (feks ei gammel t-skjorte el.l.) Voks kan med fordel påføres en gang eller 2 i året (kommer an på slitasje). Veldig enkel etterbehandling som gir en mykere og matt overflate. Passer til de aller fleste prosjekter og et must når man har malt på tekstil for å mykgjøre den.

Nordic Chic Topcoat er vårt miljøvennlige alternativ til lakk. Den er flytende og kan påføres med rulle og/eller pensel. Nordic Chic Topcoat anbefales til overflater som får mer "juling". Som kjøkken, våtrom og utendørs bruk, samt bordplater med hard slitasje. Ingen malte overflater er beregnet på å sette fra seg veldig varme ting uten beskyttelse.

La alltid malingen få god tid til å gjennomherde før forsegling (fra 2-6 timer, gjerne mer. Kommer an på luftfuktighet og temperatur).

Vær gjerne tålmodig etter forsegling før du tar overflaten i bruk. Ved tynne lag kan overflaten brukes fra neste dag. Ved tykke lag, kan man måtte vente i flere dager på herding. 

Lykke til! 

Hilsen Lise


Del dette innlegget← Eldre innlegg Nyere innlegg →