Her er idéene til juledekoren og juleverkstedet

Postet av Lise lise@snekkerudbua.no den

Skal du arrangere juleverksted? Eller kanskje du bare trenger noen ideer til juledekoren? Her er ideene og produktene du trenger:

 

Når du skal dekorere i nærheten av mat, som på et spisebord, er det viktig å tenke på at malingen er fri for gift. Og når du skal male sammen med barn, så er det trygt å vite at malingen er godkjent for barnemøbler og barnerommet.

Vi maler julen grønn med miljøvennlig kalk-og mineralmaling fra Nordic Chic. Her er ideene til diy,  gjenbruk og redesign av juledekoren:

 

  1. Tørrbørsting!

Dypp penselen lett i malingen før du tørker penselen godt på f.eks et kaffefilter. Deretter kan du bruke den tørre penselen til å børste gjenstander lett på overflaten. Som f.eks kongler eller grove planker for å imitere snø med hvit maling fra Nordic Chic.

  1. Forgylle! Gull, sølv, bronse og 8 andre metalliske farger finnes i pulveret Fairy Dust fra Nordic Chic. Pulveret kan blandes i Glaze eller Topcoat til en gyllen maling i fargen du foretrekker. Her kan gamle slitte julekuler fornyes til gylden juletrepynt, eller som punkt 1; du kan tørrbørste gjenstander med den.
  2. Kanskje du har noen gamle engler eller nisser i plast eller glass? Og kanskje har disse mistet sin glans? En utrolig stilig effekt er å male disse grå og tørrbørste dem med hvit. Så vil de se ut som moderne betonggjenstander.
  3. En trehvit planke kan enkelt forvandles. Nordic Chic Woody Stain er en miljøvennlig beis. Pensle på et strøk i ønsket farge, hvit, sort, valnøtt eller mørk brun. Tørk av igjen med ei fille og la tørke. Deretter kan du surre litt hamp i den ene enden og ved å male et økende sikksakk mønster, har du malt et tre på den. Enkelt og stilig! Hva med å gjøre dette på en større planke og skrive velkommen, eller God Jul? Og sette den på trappen?
  4. Fairy Dust kan f.eks brukes til å male kongler i gull eller sølv som kan legges utover bordet både julaften og til nyttår. Enkelt og lekkert!
  5. Har du lekeballer fra et ballbasseng liggende? De har jo samme størrelse som julekuler og er ypperlige å male til både krans og dekor. En herlig variant er å male disse sort med mønster i bronse. Et par sortmalte kongler som er tørrbørstet i gull, sammen med en kule malt i sort og gull kan ligge på tallerkenen og gjøre bordekorasjonen helt magisk.
  6. Adventstake

Her finnes det mange varianter. En av dem kan være å lime 4 kubbelys på en ring av isopor eller annet. Deretter kan du lime på kongler,kuler og granbar hele veien rundt. Ha litt hvit kalkmaling på penselen og bruk en finger til å dra busten på penselen bakover før du slipper den og spruter malingen tilfeldig rundt på det hele for å imitere snø- Litt tørrbørsting over det hele med bare hvitt, eller kanskje også litt gull? Så får du en enkel og lekker advent stake.

  1. Til bordekorasjonen er ofte det enkle det beste. Noe så enkelt som noen bjørkepinner kan legges bortover midten på bordet. Tilfeldig plassert rundt dem kan du legge noen kongler og kuler som er både malt i gull og tørrbørstet i hvit. Setter du adventstaken i midten, så er bordet ferdig pyntet.                                  
  2. Bare ei uke etter julaften, kommer nyttårsaften. En stilig kombinasjon til dekoren denne kvelden er gjerne matt sort og gyllent gull og/eller sølv. Også her kan man male kuler og kongler. Hva med å male dem sorte og tørrbørste i sølv og/eller gull? Noen enkle pinner som er malt i gull kan gjøre bordet enda mer spennende. Plassér gjerne en lyslenke flettet inn i dekoren på bordet, så oppnår du enda mer bling i rommet.
  3. Bruktbutikker og private bruktkjøp kan være veldig rimelig. Hva med å kjøpe noen gamle lysestaker i glass, messing, sølvplett eller liknende? Og selvom ingen av disse matcher, så kan du male dem alle i samme stil og få et lekkert gjennomført pyntet bord, eller f.eks vinduskarm.

 

Pinner, kongler og granbar finner vi i naturen, så et lekkert bord behøver ikke å koste mye.

 

 

Lykke til med årets miljøvennlige juleverksted! Sammen maler vi verden litt grønnere!

 Her er link til produktene jeg bruker: 

https://www.snekkerudbua.no/collections/lises-julefavoritter

 

Hilsen Lise

 


Del dette innlegget← Eldre innlegg Nyere innlegg →