Male kjøkkeninnredning?

Postet av IEX Integrasjon den

 

Vi elsker å male kjøkkeninnredninger med Nordic Chic Kalkmaling.

En boks a 750ml holder til ca 6-8 kvm pr strøk. Du kan også spe den ut med litt vann. Dersom du skal male kjøkken er det noen ting som er viktig å tenke på. Vi har derfor skrevet ned noen tips.

 Vask helt rent.

Vi anbefaler det miljøvennlige rengjøringsmiddelet Super Sollution.
Dersom flaten du skal male er lakket kan du vaske, la tørke og gå i gang å male (hvis det er synlig kvist som ikke er sperret eller hvis det har vært oljet tidligere bør det sperres før påføring av kalkmaling, da disse blør gjennom malingen). Alt fett og smuss må være vasket bort før du setter igang.

Hva skal du bruke? Pensel eller rulle?

Dette er smak og behag. Noen foretrekker mye struktur for å få et aldrende resultat. Til dette anbefaler vi naturbust penslene. Noen ønsker at det skal være mest mulig glatt, og da anbefaler vi syntetpenslene og/eller skumgummirulle. Du kan også bruke fint sandpapir for helt slett flate.
Med pensel kan du bare male i vei, og føler du at malingen blir litt tykk, kan du duppe penselen litt i vann, eller du kan bruke en sprayflaske med myk stråle og spraye på litt vann.

Herdetid!
På boksen står det at malingen trenger å tørke i 6 timer. Dette er for å forsikre oss om at malingen skal være herdet helt igjennom. Noen ganger kan det være klart til å male strøk nr to etter et par timer, andre ganger tar det lenger tid. Det kommer an på temperatur og luftfuktigheten i rommet. Malingen herder utenfra og inn, og derfor kan det se tørt ut, men fortsatt være fuktig og glatt under. Vent heller litt for lenge, enn å oppleve at du drar 1. strøket av da det er vått og glatt inntil flaten du maler.

Vi anbefaler som regel to strøk. Det kommer an på underlaget og hvor mye maling du legger på.

Etter å ha malt anbefaler vi å la malingen herde natten over/dagen gjennom for så å påføre to strøk med Nordic Chic Topcoat (i henhold til veiledning på flaska).
Topcoat har en silkematt finish og sørger for at overflaten blir slitesterk og vannbestandig. Mange ønsker en mattere finish med voks og mener at det har fungert helt fint. Men vi anbefaler Topcoat til kjøkken og våtrom. Clear Topcoat Sealer fra Artisan Enhancements er også super til kjøkken.

Lykke til med maleprosjektet!

Klem fra Lise 


Del dette innlegget← Eldre innlegg Nyere innlegg →