ABC om Nordic Chic Kalkmaling og forsegling

Postet av Lise lise@snekkerudbua.no den

ABC om Nordic Chic Kalkmaling og forsegling

 

Du kan lese mer her på vår ABC blogg https://www.snekkerudbua.no/blogs/lises-impulser eller på grossistens hjemmeside www.nordicchic.dk hvis du vil vite mer.

 Alle våre produkter er miljøvennlig, VOC fri, godkjent for barnemøbler, ikke helseskadelig, de er luktsvake og av høyeste kvalitet uten noen farlige avgasser.

Nordic Chic Furniturepaint har også EUs miljøblomst som vi er veldig stolte av.

Nordic Chic har 3 ulike malingstyper med veldig forskjellige bruksområder og egenskaper. Her tar vi for oss med Nordic Chic FURNITUREPAINT, som er interiørmalingen vi først startet med. (Må ikke forveksles med Wall eller Outdoor & More malingstypene)

Denne fester på de aller fleste overflater uten pussing og andre forbehandlinger og sitter svært godt. I utgangspunktet er denne laget som møbelmaling. Men mange bruker den også på vegg, tekstil, fliser og alle typer gulv. osv,osv

  OBS:

Kalkamlingens fiende er olje/fett/silikon!

Er møbelet oljet? Vask det nøye med grovrent (feks vår miljøvennlige dyprengjøring som heter Prep & Clean )  og bruk sperregrunn før du maler. Olje vil nemlig blø gjennom malingen og fete overflater kan støte den fra seg så den ikke fester. 

 Farger:

Alle fargene kan blandes med hverandre hvis du ønsker det. Husk da å alltid ha den lyseste som base og tilsette den mørkeste litt og litt. Ellers må du kanskje blande veldig store mengder for å få ønsket farge.

 Er malingen tykk?  Rør GODT. Den tåler ikke frost!

Tips: Ha litt av malingen over i en isboks eller et gammelt syltetøyglass for eksempel. Så kan du ha i litt og litt vann til du får den beste konsistensen for deg.

Husk: Aldri ha vann rett i boksen. Tenk om du får tatt for mye vann i…. Og jo mer vann, jo flere strøk….

 Skal du bygge mønster med malingen?

Gamle slitte, grove pensler gir kuul effekt!

  Vi forsegler malte flater 

Når malingen har tørket, anbefaler vi å smøre på voks eller lakk (Topcoat) for beskyttelse og vannavstøt. Dette er for å beskytte det som er malt og gjøre det mulig å rengjøre og tåle røffere bruk. Om du bruker voks eller lakk er en smakssak. Men voksen kan du ”buffe” eller polere med ei tørr bomullsfille (feks gml t-skjorte som ikke loer) dersom du vil ha blankt resultat. Ellers er voksen matt. Vi anbefaler 2 tynne lag med forsegling. Den løfter fargen en nyanse og gjør resultatet veldig lekkert. Etter noen måneders bruk kan det være lurt å smøre på et nytt lag voks for vedlikehold.

 Dersom du maler flater som skal tåle mye vask, være i våtrom, gulv, utendørs eller kjøkken, så anbefaler vi å avslutte med vår Nordic Chic Topcoat.

 

Ønsker du glatt resultat?

Bruk gode pensler for glatt resultat. Litt vann på penselen, eller i malingen hjelper. Du vil merke hvor mye lettere penselen sklir når den er våt. Et godt tips er å bruke en sprayflaske med vann som gir myk og god stråle (som hos frisøren). Selv om malingen ser lysere ut der hvor du har på vann, så blir det ikke fargeforskjell når det tørker. Vi har knallgode pensler for kalkmaling fra Nordic Chic. For større flater med glatt resultat er det aller beste å kjøpe en rulle og bruke en fin syntetpensel som fordriver direkte etter rullen og en myk sprut med vannflasken.

 

 Skal du male tekstil?

 Her er det lurt å ha god tid! Det er herlig å ha muligheten til å fornye gamle møbler i tekstil uten å måtte trekke om. Men dette er vanligvis ikke fort gjort selv om det ikke er vanskelig heller. Husk: Vann malingen GODT ut. Ca 50-70 % maling og resten vann. Rør veldig godt og med jevne mellomrom. Mal tekstilen et tynt strøk. La tørke til neste dag og børst gjerne tekstilen med en litt stiv kost eller sandpapir før du tar neste strøk. Dette for å unngå at tekstilen blir stivere enn nødvendig. Gjenta prosessen helt til du har fått ønsket farge. -Avslutt med to til tre tynne lag med clear wax med et par timer herdetid mellom lagene. Smør voksen på med pensel eller bomullsfille tynne lag og tørk av overflødig vok med det samme. Voksen gjør malingen mer slitesterk, vannavstøtende og løfter fargen en nyanse samt mykgjør tekstilen og etterlater den med en læraktig overflate.

La møbelet alltid herde i minst 24 timer før du tar det i bruk. -Vær obs på at veldig myke puter/seter som skal sittes på kan krakelere. Men det kan også bli veldig stilig. - Vær obs på at tekstiler som cordfløyel, grov ull og velur er meget sugende tekstiler med hårete fibre som må males mange strøk før man har mettet stoffet. Med mange lag maling blir resultatet også stivere. Vær tålmodig og ha nok maling tilgjengelig. Når tekstilen er ferdig malt og vokset vil den føles liknende lær å kjenne på.

Les mer om maling på tekstil her.

 Skal du bruke mørk/farget voks?

Bruk aldri mørk voks rett på malingen uten å ha på 1-2 tynne strøk klar voks først. Fordi voksen trekker seg inn i malingen og setter mye farge. Den vil ikke bli enkel å få av igjen eller korrigere dersom du har på for mye og ønsker å få av litt.

 Har du mettet malingen godt med klar voks under, så kan du ha på den mørke voksen i tykt lag der den skal være. Tørk deretter av med ren, lofri fille. Blir det for mørkt, kan du bruke den klare voksen som ”såpe” og ”vaske” den av igjen der det ble for mye.

 Lykke til med dine maleprosjekter!

Hilsen

 Lise Erøy på Snekkerudbua

 

Mail: lise@snekkerudbua.no

Tlf: 900 85 524

Facebook:

https://www.facebook.com/Snekkerudbua/

Instagram: @snekkerud_bua 


Del dette innlegget← Eldre innlegg Nyere innlegg →